✔️ Nabízíme dopravu ZDARMA při nákupu nad 800 Kč pro Zásilkovnu!
✔️ Osobní odběr nabízíme v prodejně Praha 7 nebo ve skladu v H. Počernicích.
✔️ PPL doručuje z 99% následující den. Pokud na doručení spěcháte volte PPL!

Létající lampion štěstí

lampion stesti

Létající lampion štěstí jsou oblíbenou dekorací na oslavy narozenin a zahradní párty zejména v letních měsících. Pro dosažení co nejlepšího výsledku při používání látajících lampiońů štěstí jsme pro Vás připravili detailní návod k použití a především bezpečeností pokyny a doporučení tak aby se Vaše oslava obešla bez sebemenších komplikací

Lampiony štěstí - návod k použití:

Vybalte lampion štěstí z ochranné folie. (Můžete na něj namalovat obrázek nebo napsat přání.)Opatrně rozložte lampion štěstí, chyťte ho za obroučku a krouživým pohybem naplňte vzduchem.Vyndejte z obalu přiložený hořák a pomocí drátků jej připevněte na drátěný kříž (provléknout stočený drátek a roztáhnout). Ujistěte se, zda je hořák dobře připevněn, aby nedošlo k případnému oddělení či spadnutí hořáku.PodpáleníDržte lampion štěstí za jeho vrchol a přidržujte obroučku u země. Čekejte, dokud se nenaplní horkým vzduchem a nezačne sám stoupat.Jedna osoba: Držte lampion štěstí spodní stranou vzhůru (papírová část volně visí k zemi) a zapalte připevněný hořák. Jakmile začne hořák hořet sám, opatrně otočte lampion, tak, že budete držet zároveň spodní část s hořákem i horní okraj lucerny, aby nedošlo k udušení ohně nebo propálení materiálu lucerny.Dvě osoby: Jedna drží roztažený lampion štěstí za její horní okraj a druhá zespodu podpaluje hořák.Jakmile ucítíte, že již dochází k samovolnému odletu, pusťte lampion štěstí a sledujte jeho odlet.

TIP pro vypouštění lampionů / luceren

Rychlost odletu záleží na teplotě vzduchu uvnitř lucerny. Necháte-li vzduch déle ohřívat, vyletí lucerna rychleji, naopak pokud lucernu pustíte hned, jak to je možné, lucerna pomalu příjemně odlétá.Pokud vypouštíte lucerny u ohně, můžete podpořit jejich stoupání tím, že je vypustíte nad ohněm, ten produkuje rychle stoupající teplý vzduch.

Bezpečnostní pokyny vypouštění lampionů štěstí

Použití a vypouštění lampionů štěstí je výhradně na vlastní zodpovědnost.Lampiony štěstí jsou určeny pouze a výhradně pro venkovní účely.Lampiony štěstí jsou určeny pouze pro dospělé osoby. Dochází zde k manipulaci s otevřeným ohněm. Hořák zapalujte vždy nad nehořlavým povrchem (např. beton, asfalt …)Nevypouštějte lampiony štěstí v blízkosti čerpacích stanic, hořlavin či výbušnin. Dále také v blízkosti lesa, suchých porostů či stožárů vysokého napětí.Nenechávejte v blízkosti vypouštění lampiónů děti bez dozoru. Svěřte pouštění lampionu štěstí dospělým osobám.Manipulaci s lampiony štěstí nesmí provádět osoby pod vlivem alkoholu, drog či jiných omamných látek.Pokud budete vypouštět více, jak větší množství lampionů štěstí (festivaly o stovkách a tisíci kusech) je nutné předem požádat o povolení příslušné orgány.Nebeskou poštu vypouštějte pouze za bezvětří. Nepoužívejte ani za deště či sněžení.Vypouštění thajských luceren je zakázáno v blízkosti letišť a míst s letovým provozem nejméně 1,5 km vzdáleného a 50 km u mezinárodních letišť.Thajské lucerny v celé Evropské unii používáte výhradně na vlastní nebezpečí a plně zodpovídáte za případné škody.Obal i ostatní části nebeské pošty nejsou poživatelné a neskladujte je v blízkosti dětí – hrozí nebezpečí udušením.

lampiony stesti barevne